WRC, Portugalia 2016: Victorie pentru Kris Meeke
24.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

Kris Meeke (Citroen) a castigat anul acesta Raliul Portugaliei, fiind secondat pe podium de pilotii Volkswagen, Andreas Mikkelsen si Sebastien Ogier. Acesta din urma se mentine lider in campionat, cu un avans confortabil.

Kris Meeke s-a aflat in postura de lider in majoritatea timpului. Ogier a castigat prima super-speciala, insa pilotul Citroen s-a instalat in frunte dupa a doua speciala si si-a marit avansul fata de Ogier. Astfel, Meeke a terminat prima zi cu un avans de 31,9 secunde fata de Ogier si 37,2 secunde fata de Sordo.

In a doua zi, Meeke si-a marit avansul in primele probe, pentru ca, mai apoi, Ogier sa reduca din handicap si sa termine cu un ecart de 45,3 secunde fata de lider. Andreas Mikkelsen si Dani Sordo au terminat ziua pe urmatoarele locuri.

In ultima zi, Mikkelsen a trecut in fata lui Ogier, iar francezul s-a impus in Power Stage. Kris Meeke a reusit astfel o victorie oarecum surprinzatoare, readucand astfel numele Citroen in lumina reflectoarelor.

De mentionat abandonul lui Hayden Paddon, din prima zi, masina sa luand foc dupa ce a facut mai multe tonouri (video). La randul sau, Ott Tanak a abandonat in exact acelasi loc.

In campionat, Ogier pastreaza un avans de 39 de puncte in fata lui Paddon si de 47 fata de Mikkelsen, care devine principalul sau urmaritor. Gratie victoriei din Power Stage, Ogier nu a pierdut decat un punct in fata coechipierului sau.

Distribuie acest articol!