Atero, un coupe construit de stagiarii de la Skoda
30.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

Skoda Citijet, Skoda Funstar, iar acum Skoda Atero – acesta este al treilea an in care stagiarii de la Skoda si-au construit propriile lor automobile unicat de vis. Noul „Automobil stagiar” – un coupe compact – demonstreaza din nou talentul stagiarilor tineri care invata la Academia Skoda. Intr-o inregistrare video, stagiarii prezinta procesul de constructie al modelului unicat Skoda Atero.

Prin crearea acestui model unicat, complet functional, Skoda continua o noua traditie. In proiectul „Automobilului stagiar” se pune  accent pe promovarea talentelor si creativitatii studentilor. Atero are o lungime de 4,3 metri si este un coupe cu doua usi. Designul sau este in mica masura bazat pe modelul Skoda Rapid Spaceback. Montantii B au fost decalati spre spate, iar montantii C au o inclinatie mai mare; linia plafonului incepe sa coboare mai repede. Farurile fata sunt cu tehnologie LED, bara fata gazduieste o priza de aer mai mare, iar sistemul de evacuare a fost imprumutat de la Skoda Octavia RS. Caroseria este finisata in „Negru Magic” metalizat, in contrast puternic cu elementele de design rosii.

Un motor 1,4 TSI cu 92 kW (125 CP) si o cutie DSG cu 7 trepte formeaza sistemul de propulsie. Rotile de 18 inchi imprumutate de la Octavia sunt vopsite in negru si finisate cu dungi rosii. Puntea fata e prevazuta cu discuri de frana ventilate la interior si perforate. Interiorul ofera iluminare ambientala cu LED si elemente luminoase aditionale pentru a completa look-ul sport. Un amplificator audio de 1.800 wati controleaza cele 14 difuzoare ale autovehiculului.

Munca la Skoda Atero a durat aproape o jumatate de an. Echipa de 26 de membri de la Scoala Profesionala Skoda din Mladá Boleslav – 4 tinere si 22 de tineri – a dezvoltat si implementat conceptul avand suportul instructorilor lor si al reprezentantilor departamentelor de Dezvoltare Tehnica, Design si Productie. Proiectul le-a oferit stagiarilor oportunitatea sa isi puna in practica cunostintele si de asemenea sa proiecteze si sa implementeze alaturi de experti din toata compania.

Prin proiectul „Automobilul stagiar”, Skoda a demonstrat in ultimii trei ani calitatea pregatirii profesionale pe care o ofera. Scoala profesionala Skoda le ofera tinerilor cursuri tehnice de trei sau patru ani, la absolvire fiind acordat un certificat de ucenicie sau o diploma. In urma absolvirii cu succes, tuturor stagiarilor li se ofera un loc de munca la Skoda. In prezent, aproape 900 de stagiari sunt inscrisi in 14 programe de stagiatura full-time, din care 14 procente sunt femei. Aproximativ 100 de angajati studiaza in programe postabsolvire.

Distribuie acest articol!