Automobile electrice BMW i3, pentru politia din Los Angeles
09.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

Anuntul vine dupa o perioada de testare, in care un automobil BMW i3 a fost evaluat alaturi de alte masini electrice pe strazile din Los Angeles, ca parte a flotei utilizata zi de zi de LAPD. in cele din urma, BMW i3 a fost ales datorita combinatiei eficientei – considerata de EPA ca fiind cea mai buna din clasa -, fiabilitatii si serviciilor ConnectedDrive de ultima ora, care pot fi folosite in sustinerea aplicatiilor de gestiune a flotei. De asemenea, un rol in decizie l-au avut cunostintele vaste ale BMW in ceea ce priveste infrastructura de incarcare si disponibilitatea unei retele extinse de centre BMW i pentru service-ul flotei intr-un mod convenabil si rentabil.

"Ar trebui sa avem o gandire ecologica in tot ceea ce facem – iar aceste automobile electrice noi arata exemplul pe care il dau autoritatile locale", a declarat primarul Garcetti. "Planurile noastre de dezvoltare durabila imping Los Angeles spre o adoptare rapida a practicilor si tehnologiilor ecologice, ceea ce inseamna economie de bani si resurse".

"Calitatile modelului BMW i3 il pozitioneaza ca automobil ideal pentru organizatiile municipale. Performantele si aptitudinile tehnice, precum acceleratia modelului BMW i3, dar si integrarea ConnectedDrive sunt potrivite pentru a transforma mobilitatea viitorului de la Departamentul de Politie din Los Angeles, reducand, in acelasi timp, amprenta de carbon a institutiei", a declarat Ludwig Willisch, presedinte si director executiv al BMW of North America.

Masinile de politie BMW i3 au aparut pe strazile din Los Angeles inca din aceasta primavara, purtand emblema LAPD. Ca flota de automobile non-urgenta, modelele BMW i3 vor fi utilizate in departament ca modalitati de transport pentru ofiteri si in initiative de mobilizare comunitara.

Sistemul de date software al BMW va fi integrat cu sistemul de gestiune a flotelor al LAPD, ceea ce va permite departamentului sa primeasca in format electronic datele critice ale automobilului necesare pentru o mentinere eficienta a flotei. De asemenea, BMW concepe un nou instrument online care va permite departamentului sa-si urmareasca flota in timp real, contribuind la imbunatatirea implementarii, a utilizarii si a incarcarii eficiente a flotei BMW i3.

Greenlots, furnizor global de solutii de resurse energetice bazate pe standarde deschise, va pune la dispozitia LAPD 100 de statii de incarcare Level 2 si patru statii de incarcare rapida DC.

In mare parte datorita dimensiunilor sale compacte si utilizarii unui material ultrausor precum CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon) in constructia sa, BMW i3 – model sustenabil si cu propulsie exclusiv electrica – are o raza de bracaj redusa si agilitatea necesara pentru a rula in traficul urban aglomerat.

Distribuie acest articol!