CNR, Danube Delta Rally 2016: Simone Tempestini castiga autoritar
12.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

Simone Tempestini reuseste un raliu perfect la Danube Delta Rally, castigand toate cele 11 probe speciale. Tempestini bifeaza astfel a doua victorie consecutiva la Tulcea si cea de-a treia din sezon in campionatul intern de raliuri. Tempestini, care a obtinut, totodata, al doilea succes al sezonului in European Rally Trophy, este urmat in clasament de Dan Girtofan, mai lent cu doua minute. Edwin Keleti completeaza podiumul etapei de campionat nationalp, cu Sebastian Barbu pe treapta finala a podiumului in clasamentul contand pentru Trofeul European de Raliuri.

Simone Tempestini si-a aratat viteza inca de pe primii kilometri din Danube Delta Rally, alergati vineri, luand un avans substantial in fruntea clasamentului. Clujeanul si-a gestionat atent avantajul pe cele sapte probe speciale de sambata, insa nu a ridicat piciorul de pe acceleratie mai mult decat era necesar, ducand procentajul de victorii de proba intact, de 100%, pana la final, cand si-a trecut in cont si cele trei puncte bonus, pentru victoria in Power Stage, alaturi de cel mai bun timp al superspecialei din Tulcea.

Dan Girtofan a avut si el o evolutie constanta, fara emotii, fiind de obicei pe locul doi al clasamentelor de proba, pentru a incheia pe doi atat in etapa nationala, cat si in etapa internationala, contand pentru Trofeul European de Raliuri (ERT).

Edwin Keleti a incheiat al treilea etapa nationala, pozitie pe care s-a mentinut de la finalul zilei secunde, dupa abandonul lui Florin Tincescu, cel care a avut o iesire violenta in decor, urmata de un incendiu, care a distrus in totalitate masina sa Subaru Impreza, in ultima proba din ziua intai.

Foto: rallyphoto.ro, Attila Szabo

Distribuie acest articol!