SEAT confirma un mic crossover, pentru 2017
06.06.2016
        
Distribuie acest articol!   

In paralel cu lansarea lui Ateca, primul SUV din istoria marcii, SEAT incearca sa profite cat mai mult de cererea din categoria crossover, pregatind un al doilea model. Plasat in gama sub Ateca, acesta ar urma sa-si faca aparitia pe piata in cursul anului 2017.

Seful de la SEAT, Luca de Meo, a declarat recent ca Ateca, Leon si Ibiza vor fi cei trei piloni pe care se va baza rentabilizarea marcii. Cat despre Ateca, acest model marcheaza debutul unei noi ofensive de modele, care are drept scop consolidarea marcii. Ibericii se vor concentra pe segmentul crossover, care in prezent inregistreaza cea mai mare crestere de pe piata.

In timp ce Ateca va concura cu modele compacte, precum Nissan Qashqai, Renault Kadjar sau Peugeot 3008, “fratele mai mic” va lua in vizor versiuni crossover urbane, ca Peugeot 2008, Renault Captur sau Nissan Juke.

Intre timp, Ateca este asteptat sa-si faca debutul pe piata, in cursul verii. Se bucura deja de un interes enorm, avand in vedere ca pana acum circa 7,2 milioane de potentiali clienti europeni s-au documentat pe internet, fiind realizate 300.000 de configurari online.

Distribuie acest articol!