Suzuki sustine o misiune de explorare a Lunii
10.07.2016
        
Distribuie acest articol!   

Suzuki a semnat un parteneriat cu Hakuto, primul echipaj de exploratori pe Luna cu finantare privata din Japonia, sustinandu-i in misiunea Google Lunar XPRIZE, organizata de ispace technologies inc.

Misiunea Google Lunar XPRIZE presupune debarcarea pe Luna a unui vehicul finantat din fonduri private si deplasarea sa pe o distanta de 500 de metri, pentru a transmite imagini foto si video de inalta rezolutie, iar Suzuki s-a angajat sa ofere tot suportul tehnic necesar in dezvoltarea acestui vehicul si constructia sa de catre Hakuto.

Principalele provocari in indeplinirea acestei misiuni sunt diminuarea greutatii vehiculului, cruciala in reducerea costurilor de lansare, precum si manevrabilitatea acestuia, pentru a evita posibilele alunecari pe suprafat Lunii, care este acoperita de un nisip foarte fin, denumit regolit.

Suzuki va sustine echipa Hakuto in misiunea sa prin furnizarea tehnologiilor necesare pentru reducerea greutatii vehiculelor si controlul tractiunii, dezvoltate in procesul de productie al masinilor de mici dimensiuni si a celor cu tractiune integrala.

“Suntem incantati sa sustinem echipajul Hakuto si misiunea acestuia de explorare a Lunii. Ne-a impresionat in primul rand dorinta de a deplasa un vehicul pe Luna. Suntem convinsi ca misiunea de explorare va fi un succes si datorita tehnologiilor Suzuki ce vor fi incorporate pe acest vehicul”, a declarat Toshihiro Suzuki, presedinte, CEO si COO Suzuki.

“Suntem mai relaxati odata cu semnarea acestui parteneriat cu Suzuki, reducerea greutatii si tractiunea integrala fiind esentiale vehiculului nostru care va ajunge pe Luna. Vom incerca sa aplicam cat mai multe dintre tehnologiile Suzuki dezvoltate in productia vehiculelor din clasa mica si a celor cu tractiune integrala”, a declarat si Takeshi Hakamada, liderul echipei Hakuto.

In prezent, la nivel mondial sunt inscrise in competitia Google Lunar XPRIZE 16 echipe.

Distribuie acest articol!