72 de echipaje, la Sibiu Rally Challenge 2016
17.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari, Porsche, Austin, Triumph, Rolls-Royce, Renault, dar si clasicele Aro, Dacia 1300 sau 1100 se afla pe lista de start la Sibiu Rally Challenge, prima editie in formatul dedicat vehiculelor de epoca.  Intre 18 si 20 august, 72 de echipaje din 8 tari vor descoperi cele mai frumoase trasee din judetul Sibiu.

„Este un amestec interesant de masini de epoca, masini de curse si masini incluse in categoria Young Timer. Am pornit-o pe un drum nou si as vrea sa multumesc celor de la Retromobil Club Romania ca au avut incredere in noi si ca am reusit sa inscriem acest eveniment in calendarul international al Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice (FIVA)”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului. 

„Sibiu Rally Challenge este incadrat in planul general de dezvoltare al motorsportului istoric din Romania elaborat de Comisia Sportiva RCR. In momentul de fata asistam la o explozie a fenomenului, asa ca ar fi fost pacat ca tara noastra sa ramana in urma. Felicitari echipei organizatorice, care deja de anul trecut a vazut schimbarile importante din acest domeniu si a avut ideea si initiativa de a organiza acest eveniment care cred ca in urmatorii ani va deveni unul de referinta atat la nivel national, cat si international”, a spus si George Ladopoulos, presedintele Comisiei Sportive a Retromobil Club Romania.

Modelul Austin 20/4 Sedan Tourer din 1924 cu care vor lua startul Lucian-Gabriel Balan si Costel Racu este cea mai veche masina inscrisa in competitie. La start vor fi si alte modele legendare ale constructorilor Porsche, Ferrari, Renault, Skoda, Ford, Rolls-Royce, FIAT, sau BMW, dar si clasicele Dacia sau Aro.

„Sunt bucuros ca am reusit sa atragem un numar mare de participanti din strainatate, inca de la primul an de cand evenimentul de la Sibiu face parte din calendarul international FIVA. Asa cum am dus raliul de la Sibiu pana in Campionatul European de Raliuri, obiectivul nostru este sa ajungem una dintre cele mai prestigioase competitii dedicate vehiculelor istorice la nivel mondial si sa promovam astfel orasul si judetul Sibiu in intreaga lume”, a continuat Sorin Itu.

Traseul va avea o lungime de 430 km si ii va duce pe participanti prin cele mai frumoase zone din judetul Sibiu, inclusiv pe Transfagarasan. Sibiu Rally Challenge va incepe de joi, 18 august, de la ora 19,00, cu o sesiune de antrenamente si startul festiv in Piata Mare a orasului. Ziua de vineri, 19 august, va incepe la ora 10,30, cu prezentarea oficiala a echipajelor, urmand ca startul sa se dea la ora 12,30, din Piata Mare a orasului Sibiu. Sambata, 20 august, startul este programat pentru ora 08,00, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 21,00, tot in Piata Mare a orasului. Cu ocazia evenimentului, in zilele de 19 si 20 august, traficul va fi restrictionat pe unele sectiuni de drumuri nationale sau judetene.

Distribuie acest articol!