FOTOREPORTAJ - Concours dElegance of America 2016
12.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Convinsi de marele adevar continut de binecunoscutul dicton conform caruia o imagine spune mai mult decat o mie de cuvinte, va invitam sa descoperiti, prin intermediul galeriei foto de mai jos, unul dintre cele mai frumoase evenimente dedicate automobilului, in toata splendoarea sa – Concours d’Elegance of America.

Desfasurat in Michigan, SUA, acest concurs de eleganta auto se mandreste cu o traditie de aproape patru decenii. An de an reuneste, in miezul verii, sute de colectionari din toate colturile lumii si mii de vizitatori.

Vorbim aici despre colectionari cu averi colosale si, deci, cu mare dare de mana, pentru care o investitie nu este niciodata prea costisitoare, atata vreme cat piesa vizata trebuie sa intregeasca o colectie cat mai exclusivista. Juriul este format mereu din nume grele in domeniu, de la experti in automobile clasice, directori de muzee sau mari designeri auto de pe continentul american, pana la jurnalisti de renume.

Asadar, o atmosfera deosebita, extrem de rafinata, creata in jurul unor exponate uluitoare, care taie respiratia oricarui fan din domeniu. De la clasice europene sau americane din prima jumatate a secolului trecut, pana la monstrii francezi sau italieni ai defunctei Grupe B din raliuri. De la seducatoarele coupe-uri clasice Bugatti, pana la hipersportivul Veyron, cu mia sa de cai putere dosita sub capota sclipitoare. Supercar-urile de pe Batranul Continent, precum Ferrari sau Jaguar, au si in acest caz rivali americani de temut, celebrele muscle cars. Toate aceste bijuterii tehnice stau cuminti, tacute si ras-ras-lustruite, sclipind in bataia soarelui, aliniate pe un gazon impecabil, asa cum se intampla la orice concurs de frumusete auto de mare anvergura.

Distribuie acest articol!