FOTOREPORTAJ - Woodward Dream Cruise 2016
23.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce am prezentat aici, in urma cu doar cateva zile, un fotoreportaj de la editia 2016 a celebrului Concours d’Elegance of America (vezi link-ul de la finalul articolului), revenim de aceasta data cu un  material de la un alt eveniment major petrecut in aceasta perioada peste ocean – Woodward Dream Cruise. Gazduita de capitala industriei auto americane, Detroit, in a treia sambata din august, aceasta imensa parada aduna automobile de toate felurile si din toate colturile Statelor Unite si ale lumii, pe Woodward Avenue, artera de la care a imprumutat numele.

Woodward Dream Cruise este considerat cel mai mare eveniment de o zi din lume, dedicat automobilelor clasice. Anual, cu aceasta ocazie se aduna circa 1-1,5 milioane de spectatori si cateva zeci de mii de automobile, care defileaza sau pur si simplu sunt expuse in fata acestei imense asistente.

Evenimentul are o traditie de peste un secol. Inca de la mijlocul secolului al XIX-lea, aici se organizau curse de trasuri. Pana pe la finele anilor 50 din secolul trecut, artera era cunoscuta ca loc de desfasurare a curselor ilegale de automobile. In prezent, pe Woodward Avenue sunt nenumarati dealeri auto, dar si magazine specializate in automobile de colectie sau diverse produse si servicii legate de automobil. Foarte multe dintre firmele care functioneaza pe acest imens bulevard sunt in sistem drive-in, iar Woodward Dream Cruise este pentru toata lumea un minunat prilej de a-si face cunoscuta oferta. Inclusiv pentru cele cateva companii de pompe funebre care functioneaza in preajma celor doua cimitire din zona si care care participa la defilare cu dricurile si cu sloganuri de genul "Noi defilam pe Woodward de 100 de ani".

Cat despre masinile participante, ele sunt de toate genurile si categoriile, din toate timpurile si pentru toate gusturile. De la muscle cars si trucks, de colectie sau customizate, pana la cele supersportive, legendare, prototipuri sau unicate, americane sau din orice alt colt al lumii. De pilda, corespondentul nostru care ne-a trimis fotografiile ce compun acest fotoreportaj, ne-a relatat cum a parcurs cativa kilometri alaturi de un prototip Jeep Wrangler transformat in truck, despre care se zvoneste multe, insa pana acum au aparut doar schite si cateva imagini camuflate. Dat fiind ca evenimentul are un public captiv de aproximativ un milion de spectatori, toti producatorii americani strecoara aici cate un prototip, doua, prin fluviul de masini, urmarind reactia din (social) media.

In fine, mai trebuie spus ca, anul acesta, un punct central in reclama Chevrolet l-a constituit a 50-a aniversare a modelului Camaro. De aceea, veti gasi in galeria foto de mai jos mai multe imagini cu Camaro, fiind remarcabil faptul ca GM a adus la Woodward primul prototip Camaro, construit in 1956. “Si care nu arata rau deloc!”, a remarcat corespondentul nostru, caruia ii multumim si pe aceasta cale pentru bogata galerie foto pusa la dispozitie.

Gasiti, asadar, mai jos, o galerie cu circa 150 de imagini de la editia 2016 a Woodward Dream Cruise. Sunt fotografii care va vor dezvalui, pe langa o parte din numeroasele automobile participante, si o farama din atmosfera marelui eveniment, precum si entuziasmul cu care fanii isi dau intalnire, in fiecare an, pe Woodward Avenue din Detroit.

Distribuie acest articol!