VIDEO: Volkswagen Polo WRC, vanat de un camion Kamaz de Dakar
21.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Ideea unui scurt film promotional, in care vedeta actuala a Mondialului de raliuri, Polo WRC, sa fie urmarita de un monstru Kamaz de 10 tone care s-a impus ani la rand in celebrul rally-raid Dakar, le-a apartinut celor de la Red Bull. Firesc, avand in vedere ca celebra bautura energizanta este sponsor in ambele cazuri.

Filmul, pe care il puteti urmari mai jos, a fost realizat pe traseele de raliu din Finlanda, la Ouninpohja. „Duelul” este purtat de  Jari-Matti Latvala (de trei ori invingator in Raliul Finlandei), la volanul modelului Polo WRC, si de rusul Aryat Mardeev, pe un  Kamaz 4326 ce cantareste nu mai putin de 10 tone.

In mod normal, o astfel de intalnire in motorsport este, practic, imposibila, cei doi monstri mecanici fiind de categorii total diferite. In timp ce Volkswagen Polo R WRC este animat de un motor pe benzina de 1,6 litri si 318 CP, Kamaz 4326 dispune de un diesel de 16,5 litri, ce dezvolta in jur de 1000 CP. Dincolo de diferenta de cilindree si de putere, impresionanta este si diferenta de gabarit, dar si modul in care Kamaz reuseste sa tina ritmul cu rivalul mult mai mic din fata sa. Chiar si Latvala s-a aratat impresionat de evolutia mastodontului, marturisind ca, dupa ce se va retrage din WRC, n-ar fi exclus sa participe la Kakar, poate chiar la volanul unui camion!

Distribuie acest articol!