WRC, Raliul Finlandei 2016: Kris Meeke surprinde din nou
01.08.2016
        
Distribuie acest articol!   

Recunoscuta ca una dintre cele mai dificile si cea mai rapida proba din Mondialul de raliuri, etapa din Finalanda este, prin traditie, o specialitate a pilotilor nordici. Totusi, editia din acest an a adugat un nou nume la clubul select al pilotilor non-nordici care s-au impus aici:  Kris Meeke.

Aceasta a doua victorie consecutiva a britanicului este cu atat mai valoroasa, cu cat echipa sa, Citroen, nu se bucura de implicarea oficiala a uzinei si, prin urmare, nu beneficiaza de un program complet in WRC. Evolutia lui Meeke este remarcabila si prin prisma faptului ca precedenta participare in WRC a avut-o in Portugalia, unde, de asemenea, s-a impus, aceea fiind prima sa victorie din cariera.

Meeke a fost urmat pe podiumul din Finlanda de localnicul Jari-Matti Latvala (Volkswagen) si de un alt pilot Citroen, Craig Breen. Dintre abandouri, trebuie mentionate cele ale lui Sebastien Ogier si Ott Tanak.

In clasamentul general al pilotilor, lider este Ogier (143 p.), urmat de colegii sai de la Volkswagen, Mikkelsen (98 p.) si Latvala (87 p.). Volkswagen Motorsport (227 p.) conduce la constructori, urmat de Hyundai Motorsport (86 p.) si DMACK (58 p.).

Urmatorul raliu din WRC este progtamat pe 18-21 august, in Germania.

Distribuie acest articol!