Audi A9 - un posibil rival electric pentru Tesla
01.09.2016
        
Distribuie acest articol!   

In ultimele zile s-au reactivat zvonurile referitoare la Audi A9, de data aceasta ca model 100% electric, mai precis un sedan sportiv de lux cu tractiune integrala si incarcare wireless. Acesta ar trebui sa fie un "Tesla Fighter" ce ar urma sa apara pe piata pana la finele actualei decade.

Viitorul Audi A9 e-tron va fi animat de trei motoare electrice (doua pe puntea fata si al treilea in spate), ce vor insuma circa 430 CP. Autonomia ar trebui sa acopere pana la 500 km, la o singura incarcare. Mai multe subansamble si dotari vor fi comune pentru A9 si viitorul SUV electric dezvoltat de Audi in aceasta perioada (vezi link-ul de mai jos).

Printre dotarile de top s-ar putea numara „torque vectoring” (cu scopul de a imbunatati manevrabilitatea), incarcarea wireless (inductiva), sau sistemul auto-parking (pentru pozitionarea deasupra modulului de incarcare montat in podea). Desigur, toate aceste dotari vor urca mult pretul!

Seful de la Audi, Rupert Stadler, a declarat recent ca, pana in 2020, constructorul german va avea in gama trei modele 100% electrice. Declaratie ce se suprapune cu obiectivul anuntat anul trecut, la lansarea conceptului e-tron quattro, si care prevede ca modelele plug-in sa formeze peste 25% din vanzarile Audi, pana in 2025. Asadar, de data aceasta sansele ca modelul A9 e-tron sa devina realitate par sa fie foarte mari!

Distribuie acest articol!