Volkswagen vine la Salonul de la Paris cu un important concept electric
07.09.2016
        
Distribuie acest articol!   

Presa auto vorbeste in aceasta perioada despre un prototip electric pe care Volkswagen il va prezenta peste o luna, la Salonul de la Paris, si care va prefigura un important model de serie.

Ca de obicei in astfel de situatii, constructorul german pastreaza o discretie totala, ceea ce alimenteaza speculatiile pe aceasta tema. O confirmare oficiala a venit, insa, zilele trecute, dintr-o sura oarecum neasteptata. Cei care au devoalat intentia Volkswagen sunt organizatorii Salonului de la Paris, care au publicat pe pagina de Facebook a evenimentului lista cu noutati, printre care se numara si acest concept.

Si astfel, organizatorii celebrului ”Mondial de l’Automobile de Paris” confirma prezentarea unui concept Volkswagen electric. Dupa toate probabilitatile, va fi un automobil compact, foarte apropiat ca dimensiuni de Golf. La interior, in schimb, spatiul este comparabil cu cel de la modelul imediat superior in gama, Passat. Foarte apropiat de versiunea de serie, care ar urma sa se lanseze undeva in 2018, prototipul beneficiaza de o autonomie intre 400 si 600 km, conferita de bateriile care s-ar putea sa fie produse in Germania.

Lansarea acestui show car marcheaza inceputul ofensivei electrice pe care producatorul german a planuit-o in urma scandalului DieselGate. Ofensiva se va materializa prin lansarea a nu mai putin de 30 de modele si versiuni 100% electrice, pana in 2025.

Distribuie acest articol!