Conceptul I.D. anunta noua generatie de modele electrice Volkswagen
24.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Pentru Volkswagen, anul 2020 este termenul pentru introducerea unei noi familii de modele electrice, construite in jurul unei noi platforme, dezvoltata in mod special si exclusiv pentru autovehicule 100% electrice, nu pentru vehicule cu ardere interna sau hibride de tip plug-in. In acest context, conceptul I.D., prezentat recent, in cadrul Salonului de la Paris, este reprezentativ pentru aceasta noua era a vehiculelor 100% electrice, dar si pentru o noua etapa in istoria automobilului: electric, conectat si autonom.

Standul Volkswagen de la Paris a prezentat toate cele trei etape care impreuna ilustreaza calea catre viitor. I.D. arata ce inseamna ziua de "poimaine". Ultima generatie e-Golf – a carei premiera mondiala va avea loc in noiembrie – este o imagine a lumii de maine. Echipat cu un sistem de detectare a gesturilor si o autonomie cu emisii zero de pana la 300 km, noul e-Golf stabileste noi standarde. Lumea de astazi este reprezentata de masini cu un inalt de nivel tehnologic, precum noul Tiguan. Acesta garanteaza deja cumparatorilor o experienta digitala fascinanta inca de la generatia actuala, datorita unor tehnologii precum Active Info Display si display-ul head-up.

Prin I.D., Volkswagen deschide un nou drum. Va fi primul Volkswagen de pe piata construit pe noua platforma Modular Electric Drive Kit (MEB). I.D. este un autovehicul electric de clasa compacta,  cu ajutorul caruia Volkswagen doreste sa isi extinda gama modelelor de mare volum, formata din masini de succes precum Polo, Golf, Tiguan si Passat. I.D. va fi propulsat de un motor electric de 125 kW / 170 CP. Datorita autonomiei de pana la 600 km si a unui pret apropiat de cel al Golf-ului actual cu o putere comparabila,  I.D. va transforma "emisiile zero" intr-o normalitate a condusului de zi cu zi.

I.D. dezvaluie o abordare complet noua a proiectarii autovehiculelor electrice Volkswagen din clasa compacta, fiind prima masina la al carui interior este utilizat noul Open Space Concept. Desi este putin mai scurt decat un Golf, I.D. ofera un spatiu interior la fel de generos ca al unui Passat. Acest lucru a devenit posibil datorita arhitecturii noii platforme, cu un motor electric pe puntea spate si o baterie de mare capacitate pe podeaua masinii, oferind astfel mai mult spatiu si flexibilitate. in acelasi timp. I.D. este deja pregatit pentru anul 2025, fiind primul concept car Volkswagen complet autonom in modul I.D. Pilot. Acest mod este activat prin atingerea siglei VW de pe volan, iar acesta se retrage complet in interiorul bordului, oferind conducatorului auto o perceptie complet noua asupra spatiului din jurul sau.

Cheia de contact, asa cum o stim, a disparut de pe noul I.D. in locul ei, masina va putea fi deschisa si pornita cu ajutorul unei aplicatii de smartphone denumita Digital Key. La baza acestui concept se afla ideea ca, in viitorul apropiat, cei care conduc un Volkswagen vor primi propriul Volkswagen ID. Acest ID consta intr-un profil individual care stocheaza informatii precum pozitia scaunului, setarile climatizarii, posturile radio si liste de melodii favorite, setarile sistemului audio, datele de contact din agenda telefonica si setarile sistemului de navigatie. Acest profil poate fi accesat in Volkswagen Automotive Cloud.

Conceptul I.D.  este ambasadorul noii strategii de produse a Volkswagen, care se bazeaza pe inovatii in patru domenii. Sustenabilitate inteligenta – Volkswagen promoveaza dezvoltarea autovehiculelor electrice inovatoare de mare volum. Conducere autonoma – Volkswagen va construi automobile tot mai sigure si mai confortabile datorita capacitatii de a se conduce autonom. Utilizare intuitiva – Volkswagen ofera masini cu utilizare intuitiva si noi concepte de tablou de bord si comenzi. Comunitate conectata – in viitor, Volkswagen va asigura legatura intre oameni, masini si mediu prin intermediul unui nume de utilizator Volkswagen.

Distribuie acest articol!