F1, SUA 2016: A 50-a victorie pentru Hamilton
23.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Lewis Hamilton s-a impus la capatul unei curse pigmentate cu numeroase incidente, britanicul fiind urmat de colegul sau de la Mercedes, Nico Rosberg. Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo, de la Red Bull.

Cu aceasta victorie, Hamilton reduce diferenta fata de liderul la zi, Rosberg, la 26 de puncte, cu doar trei curse inainte de finalul sezonului. Totusi, terminand al doilea in SUA, germanul isi pastreaza neatinse sansele la tilul pilotilor.

Este pentru a patra oara cand Lewis Hamilton s-a impus Marele Premiu al Statelor Unite. Plecat din pole position, pilotul Mercedes a reusit o victorie fara emotii, a 50-a din cariera sa in Marele Circ.

De remarcat si clasarea pe locul al patrulea a lui Sebastian Vettel, performanta germanului fiind in contrast cu finalul neasteptat al celuilalt pilot Ferrari, Kimi Raikkonen. Acesta din urma a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei greseli a echipei, la ultima intrare la boxe.

Rosberg se mentine in fruntea clasamentului pilotilor, cu 331 de puncte, urmat de Hamilton, cu 305, si de Ricciardo, cu 227. La constructori, Mercedes conduce cu 636 de puncte si si-a asigurat deja titlul, Red Bull se afla pe 2, cu 400 de puncte, iar Ferrari este pe 3, cu 347 de puncte.

Urmatoarea cursa se va disputa pe 30 octombrie, in Mexic.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!