Simone Tempestini este campion mondial la juniori in WRC
05.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Simone Tempestini a terminat Turul Corsicii pe locul patru in Junior WRC si a adunat suficiente puncte pentru a-si asigura titlul mondial inaintea etapei din Marea Britanie, ultima din acest sezon. Titlul mondial ii garanteaza juniorului Napoca Rally Academy participarea in 2017 la sase etape din WRC2 cu un DS3 R5.

Chiar daca in ultima zi din Turul Corsicii au fost programate doar doua probe speciale, Simone Tempestini si Giovanni Bernacchini au avut emotii pana la final. “Prima proba a zilei a fost si cea mai lunga a raliului. Au aparut unele probleme la cutia de viteze si mi-am facut griji ca nu vom ajunge la sosire”, a spus Simone Tempestini. Echipajul NRA a trecut cu bine peste acest moment si a terminat cel mai dificil raliu pe asfalt din acest sezon pe locul 4 in clasamentul Junior WRC. Suficient pentru a deveni campion mondial la juniori cu o etapa inaintea finalului de sezon.

“Sunt extrem de fericit. Nu am cuvinte acum si cred ca abia maine voi intelege ce s-a intamplat cu adevarat. Vreau sa le multumesc tuturor partenerilor nostri care ne-au sustinut si sper ca vor fi alaturi de noi si in urmatoarele provocari. Le multumesc si suporterilor de acasa care ne-au sustinut permanent si asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mandru ca doua tari sunt fericite pentru rezultatul nostru, dar asa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu ma consider roman 100%”, a continuat Simone Tempestini.

In 2016, Simone Tempestini si-a asigurat deja si cel de-al doilea titlu national, iar dupa etapa din Corsica si-a indeplinit si obiectivul principal. Juniorul NRA va lua startul si in etapa din Marea Britanie, ultima a sezonului in Junior WRC. “Acum nu vreau decat sa ma relaxez cateva zile, dar astept cu nerabdare etapa din Marea Britanie, unde vreau sa merg cat mai tare posibil”, a mai spus Simone Tempestini.

Distribuie acest articol!