WRC, Franta 2016: Ogier a castigat Turul Corsicii
04.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Sebastien Ogier si-a trecut in cont cea de-a patra victorie din actualul sezon si astfel se apropie de cel de-al patrulea titlu suprem. Triplul campion mondial a dominat Turul Corsicii, in timp ce locul secund a fost ocupat de Thierry Neuville, care a reusit sa faca fata atacurilor celui de-al doilea pilot Volkswagen, Andreas Mikkelsen, cel care a completat podiumul Raliului Frantei.

Pentru Hyundai Motorsport acesta a fost al patrulea podium consecutiv dupa Sardinia, Polonia si Germania.

Confruntat cu probleme tehnice, cel de-al treilea pilot Volkswagen,  Jari-Matti Latvala, a terminat raliul pe locul al patrulea.

A fost a 36-a victorie din cariera pentru echipajul  Ogier – Ingrassia, in timp ce modelul Volkswagen Polo R WRC a ajuns la a 40-a victorie in Mondialul de raliuri. In clubul select al bolizilor care au trecut de aceasta borna se numara Lancia Delta si Subaru Impreza (46 fiecare) si Ford Focus (44). De remarcat ca, din cele 894 de probe speciale in care a luat startul, Polo R WRC a castigat 600.

Asa cum Ogier este la un pas de un nou titlu mondial, Volkswagen s-ar putea incorona campion mondial al constructorilor chiar la finele urmatoarei etape, care se va disputa in Spania,  in perioada 13-16 octombrie.

Clasament  piloti: 1. S. Ogier 195  p., 2. A. Mikkelsen 127 p., 3. T. Neuville 112 p.

Clasament  constructori: 1. Volkswagen Motorsport 293  p., 2. Hyundai Motorsport 227 p., 3. Volkswagen Motorsport II 136 p.

Distribuie acest articol!