WRC, Spania 2016: Ogier, la al patrulea titlu de campion
17.10.2016
        
Distribuie acest articol!   

Sebastien Ogier, la volanul unui Volkswagen Polo R WRC si avandu-l in dreapta sa pe navigatorul Julien Ingrassia, a castigat in week-end Raliul Spaniei. Cu aceasta reusita, francezul si-a trecut in cont titlul suprem la piloti, cu doua runde inainte de finalul sezonului.

Ogier s-a impus in Spania la capatul unui duel cu “localnicul” Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), acesta din urma trebuind sa se multumeasca, in final, cu cea de-a doua pozitie. Un alt pilot Hyundai, Thierry Neuville, a completat podiumul din Catalonia.

Este al patrulea titlu mondial consecutiv pentru Ogier, care intra astfel intr-un club select al campionilor, alaturi de finlandezii Kankkunen, Makinen. Doar compatriotul sau Sebastien Loeb este mai sus, cu 9 titluri supreme!

De remarcat si evolutia excelenta a celor de la Hyundai Motorsport, constructor care a terminat raliul cu trei modele din noua generatie i20 WRC in top 4, doua dintre ele fiind pe podium. Hyundai are in total 10 clasari pe podium in acest sezon, iar in Spania echipa a castigat trei probe speciale.

Clasament piloti: 1. S. Ogier 222 p., 2. A. Mikkelsen 127 p. 3. T. Neuville 127 p.

Clasament constructori: 1. Volkswagen Motorsport 322 p., 2. Hyundai Motorsport 260 p., 3. M-Sport World Rally Team 144 p.

Urmatoarea runda (penultima a sezonului) se va desfasura in perioada 27-30 octombrie, in Marea Britanie.

Distribuie acest articol!