Este oficial: Volkswagen se retrage din WRC!
02.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Inca nu s-au stins ecourile reusitei din Marea Britanie si iata ca zvonurile privind retragerea constructorului Volkswagen din Mondialul de raliuri au fost, din pacate, confirmate oficial! Astfel, la trei zile dupa ce a castigat al patrulea titlu suprem la constructori, Volkswagen confirma retragerea din WRC, la finele actualului sezon.

Asa cum s-a intamplat cu Audi, care a anuntat recent ca se retrage de la Le Mans si din cursele de anduranta, iata ca si brandul Volkswagen renunta la cea mai importanta competitie in care era angrenat, din cauza reducerilor de costuri, atat de necesare acum pentru Grupul Volkswagen, in urma scandalului Dieselgate – peste 14 miliarde de euro de platit in Statele Unite!

In aceste conditii, Sebastien Ogier se vede fara vreun angajament pentru sezonul 2017. Mai mult, decizia retragerii a fost luata in ciuda faptului ca cei de la Volkswagen Motorsport au dezvoltat deja un nou Polo R WRC, in conformitate cu regulamentul care va intra in vigoare in sezonul viitor. Masina a rulat deja mii de kilometri in teste, insa… nu va fi vazuta niciodata in competitie!

Decizia este asemanatoare cu cea luata de Peugeot in 2012, cand francezii s-au retras din anduranta intr-un moment in care 908 Hybrid 904 era… gata de start! La fel, Honda s-a retras din Formula 1 in 2008, ceea ce a dus la aparitia echipei Brawn GP, iar Toyota a facut la fel un an mai tarziu.

Cei 200 de angajati de la Volkswagen Motorsport nu isi vor pierde locurile de munca, insa se vor ocupa de alte proiecte, mult mai modeste, precum TCR, rallycross sau competitii pentru clienti. Cat despre WRC, atractiile viitorului promit sa fie noul program oficial Citroen, care revine cu C3, si intoarcerea Toyota, alaturi de Ford M-Sport si Hyundai. Ramane de vazut cine va reusi sa il aduca in echipa sa pe  Sebastien Ogier. De asemenea, ceilalti piloti de uzina de la Volkswagen, Andreas Mikkelsen si Jari-Matti Latvala, vor fi nevoiti si ei sa isi gaseasca noi echipe!

Distribuie acest articol!