F1, Brazilia 2016: Hamilton castiga, dar campionul se decide in ultima runda
13.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Cursa de la Sao Paulo a fost marcata de ploaie, mai ales in prima jumatate. Iesirile in decor, neutralizarile cu safety car si chiar intreruperile au fost elementele care au condimentat prima parte a Marelui Premiu al Braziliei. Abia cand conditiile meteo s-au mai ameliorat, fanii au putut urmari duelurile de pe pista, cursa incheindu-se la trei ore dupa start.

Plecat din pole position, Hamilton si-a trecut in cont o noua victorie fara mari emotii, insa succesul nu face mai mult decat sa il apropie in clasament de liderul la zi, coechipierul sau de la Mercedes, Nico Rosberg. Acesta a terminat al doilea si detine in continuare prima sansa la coroana de lauri a pilotilor. Singurul care i-a amenintat germanului, la un moment dat, pozitia secunda in cursa, a fost Max Verstappen. A fost insa doar un avantaj de moment pentru tanarul si bataiosul pilot de la Red Bull, care a fost chemat neinspirat la boxe, pentru schimbul de pneuri, iar in cele din urma avea sa termine al treilea.

In aceste conditii, Rosberg se mentine in frunte, cu 367 de puncte, urmat de Hamilton, cu 355, si de Ricciardo, cu 246. Asadar, soarta titlului la piloti se va decide in ultima cursa, programata pe 27 noiembrie, la Abu Dhabi.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!