Noul Opel Insignia, in faza finala de dezvoltare
05.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Noul Opel Insignia Grand Sport se afla in prezent in faza finala de dezvoltare. Desi noua generatie a modelului varf de lance al marcii Opel isi ascunde inca eleganta de privirile curioase printr-un camuflaj extins, maretia noului sedan cu cinci usi este evidenta. Opel Insignia Grand Sport are o arhitectura complet noua si un ampatament considerabil mai lung (cu peste 9 cm), dar datorita consolelor fata si spate mai scurte, este doar cu 5,5 cm mai lung decat predecesorul sau. In acelasi timp, este cu aproape 1 cm mai lat si are o garda la sol cu 3 cm mai coborata. Aceste proportii modificate ii confera noii generatii a varfului de lance Opel un aspect mai atletic.

Insa Insignia Grand Sport nu doar arata mai atletic, ci da si dovada de un nivel ridicat de dinamism. Inginerii Opel s-au axat in principal pe sporirea eficientei spatiului si reducerea greutatii: utilizand materiale usoare, acestia au reusit sa reduca greutatea noului model cu 175 kg. Datorita designului optimizat, spatiul interior este mai generos si, bineinteles, in dotarea autovehiculului sunt incluse numeroase tehnologii de top.

„Numele Opel Insignia Grand Sport spune totul. Acesta reflecta dinamica eficienta a modelului Monza Concept, precum si mandria noastra fata de remarcabilele autovehicule Opel clasice Kapitan, Admiral si Diplomat”, a declarat Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group. „Viitorul nostru model varf de lance intra intr-o noua dimensiune – eleganta, greutatea redusa si agilitatea creeaza o combinatie extrem de atragatoare”.

Cu noul Insignia Grand Sport, compania deschide un nou capitol in istoria modelelor sale varf de gama. In 2008, modelul anterior a deschis o noua era Opel in materie de dezvoltare si design – si s-a bucurat de un succes urias in randul publicului: pana in prezent au fost vandute peste 900.000 de autovehicule Insignia, modelul fiind desemnat Autovehiculul anului in 2009. La Salonul de la Frankfurt, din 2013, Opel a oferit o perspectiva asupra viitorului automobilului cu prototipul sau vizionar Monza Concept: usor, atletic, eficient si cu o conectivitate de top – acestea sunt caracteristicile viitoarelor autovehicule Opel. Noul Astra, care a fost desemnat imediat Autovehiculul anului 2016, urmeaza aceasta filosofie. Cu Insignia Grand Sport, Opel lanseaza acum un alt potential model de succes, care se ridica in mod consecvent la aceste standarde.

Insignia Grand Sport continua eforturile incepute de Opel in clasa compacta cu cea mai noua generatie Astra, ajungand acum la un nou nivel. Noul autovehicul se incadreaza intr-o clasa superioara in materie de spatiu, dimensiuni si confort. Chiar daca tehnologiile inovatoare subliniaza standardele ambitioase ale viitorului model varf de lance al marcii Opel, compania ramane fidela filosofiei sale: mobilitatea si inovatiile trebuie sa ramana accesibile unui public larg. Astfel, Insignia Grand Sport reprezinta alternativa eleganta la autovehiculele cu preturi mult mai mari.

Premiera mondiala oficiala a noului Opel Insignia Grand Sport va avea loc in luna martie 2017, la Salonul de la Geneva.

Distribuie acest articol!