Opel anunta un CUV compact: Grandland X
20.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Opel a confirmat aparitia celui de-al treilea model din seria de SUV-uri, definita de sufixul X pus la numele modelelor. Se va numi Grandland X, va fi un CUV si va inlocui in gama MPV-ul Zafira. Mai multe amanunte, in comunicatul de presa de mai jos.

Noul Opel Grandland X este un fel de frate mai mare al modelului Opel Crossland X. Ambele modele crossover (CUV), complet noi, vor fi lansate in 2017 si combina stilul unui SUV cu o dinamica de conducere exemplara. Grandland X se adapteaza perfect stilului de viata activ al societatii moderne prin abilitatile sale off-road, pozitia de sedere mai ridicata, vizibilitatea optima de jur imprejur, urcarea/coborarea simpla in si din autovehicul si spatiul generos pentru bagaje. Stilul imbina in mod inteligent robustetea cu eleganta, iar conceptul de design interior asigura un nivel ridicat de confort si versatilitate. Grandland X va extinde oferta vasta a marcii Opel in clasa deosebit de populara a autovehiculelor compacte, alaturandu-se modelului de succes Astra, desemnat Autovehiculul anului 2016 si recent lansatului Zafira cu sapte locuri.

„Denumirea Opel Grandland X reflecta caracterul aventuros al unui autovehicul pregatit sa descopere ceva nou in orice moment – atat in mediul urban, cat si in cel rural. Noul nostru model crossover arata fantastic si va atrage cu siguranta noi clienti pentru marca Opel”, a declarat Tina Muller, directorul de marketing al Opel.

Grandland X face parte din ofensiva de modele Opel, care prevede lansarea a 29 de modele noi in perioada 2016 – 2020. Noul CUV va intra pe o piata in crestere rapida: intr-un interval de zece ani, din 2007 pana in 2017, cota autovehiculelor SUV/CUV pe piata europeana a crescut de la 7% la 20% din totalul autovehiculelor noi vandute. Opel Crossland X si Opel Grandland X vor continua sa sustina aceasta crestere.

Opel Crossland X va patrunde in segmentul B in primele sase luni ale anului 2017 – un segment in care MOKKA X, SUV-ul compact al marcii Opel, a inregistrat deja vanzari de peste 600.000 de unitati. Opel Grandland X va patrunde in segmentul imediat superior incepand din toamna anului 2017 – fiecare al cincilea autovehicul nou vandut in Europa apartine clasei autovehiculelor compacte.

Distribuie acest articol!