Nico Rosberg si-a anuntat retragerea din Formula 1
03.12.2016
        
Distribuie acest articol!   

La doar cinci zile distanta de la cucerirea titlului suprem, proaspatul campion mondial Nico Rosberg si-a anuntat retragerea din Marele Circ. Decizia germanului i-a surprins chiar si pe cei de la Mercedes, cea mai buna echipa de Formula 1 vazandu-se cu un loc de pilot ramas vacant, intr-un moment in care principalii actori din campionat sunt sub contract.

In varsta de 31 de ani, Nico Rosberg si-a explicat decizia prin presiunea pe care a resimtit-o de la o vreme, adaugand ca in timpul ultimei curse din 2016, cea de la Abu Dhabi, a avut sentimentul ca ar putea fi ultima. A doua zi, dupa ce a reflectat, a decis sa se retraga. Principalele motive ale acestei decizii raman viata tumultoasa din Formula 1 si timpul indelungat petrecut departe de familie.

Ultima data cand un pilot si-a anuntat retragerea din Formula 1 imediat dupa cucerirea titlului a fost in 1993, campionul de atunci fiind francezul Alain Prost. Spre deosebire de acesta, care este cvadruplu campion mondial, Nico Rosberg va ramane in istoria F1 cu un singur titlu.

Distribuie acest articol!