Bernie Ecclestone nu mai este marele boss din Formula 1
25.01.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai importanta competitie automobilistica din lume, Formula 1, si-a pierdut mentorul, functia lui Bernie Ecclestone fiind desfiintata, dupa ce afacerea a fost achizitionata de catre un conglomerat american. De altfel, intreaga echipa de conducere a fost schimbata, locul lui Ecclestone fiind preluat de catre Chasey Carrey.

Preluarea Formulei 1 de catre compania condusa de Chasey Carrey, Liberty Media, a insemnat si desfiintarea postului de director executiv al FOM, care gira drepturile Formulei 1 si era ocupat pana acum de Bernie Ecclestone. Britanicul nu a fost insa exclus in totalitate din Marele Circ, fiindu-i oferit un titlu onorific de presedinte, insa departe de influenta pe care a avut-o pana acum.

Trebuie remarcata, de asemenea, venirea lui Ross Brawn (fostul sef al echipelor Benetton, Honda, Mercedes si Ferrari) in functia de director al competitiei. Un alt post cheie, cel de director pe partea de operatiuni comerciale, este de-acum ocupat de un nume mai putin cunoscut in F1: Sean Bratches, fost director al canalului TV american de sport ESPN.

Revenind la Bernie Ecclestone, acesta paraseste sefia Formulei 1 dupa mai bine de patru decenii de “domnie”, timp in care a jucat un rol central in mediatizarea campionatului. El era cel care negocia contractele cu circuitele, canalele media care difuzau competitia si sponsorii. Lui ii sunt atrbuite, in cea mai mare masura, atat gloria castigata de F1 de-a lungul timpului, dar si scaderea audientei din ultimii ani.

Distribuie acest articol!