Alfa Romeo Giulia, in serviciul Politiei Rutiere
03.02.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai asteptat model Alfa Romeo al deceniului a intrat in slujba IPJ Ilfov. Noua Alfa Romeo Giulia imbraca hainele Politiei si isi pune toti caii putere la dispozitia serviciului rutier, in cadrul unui parteneriat pe un an de zile incheiat intre IPJ Ilfov si importatorul Auto Italia.

Configuratia aleasa pentru aceasta misiune este Veloce, animata de un propulsor 2.0 turbo de 280 CP, construit in intregime din aluminiu, care accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5.2 secunde si atinge o viteza maxima de 240 km/h. Datorita sistemelor avansate de injectie, Giulia Veloce ofera un raspuns rapid la apasarea pedalei de acceleratie pe toata plaja de turatii si asigura eficienta in ceea ce priveste consumul de carburant.  Propulsorul este conectat la o transmisie automata in 8 rapoarte si tractiune integrala Q4.

Giulia din dotarea IPJ Ilfov dispune de sisteme avansate de asistenta, care demonstreaza atat performanta in deplasare, cat si preocuparea inginerilor Alfa Romeo pentru siguranta rutiera. De asemenea, este dotata cu sisteme optice si acustice, destinate activitatilor de politie rutiera, si va acoperi zona de nord a judetului Ilfov. Giulia va fi prezenta pe Autostrada A3, DN1 si Centura Bucurestiului, dar si pe raza localitatilor Buftea, Snagov si Otopeni.

Romania este a doua tara in care Alfa Romeo Giulia devine autospeciala de politie, dupa Italia, unde versiunea Quadrifoglio (2.9 turbo V6 de 510 CP) insoteste Carabinerii in misiuni speciale, iar Veloce escorteaza misiunile institutionale ale Politiei de Stat.

Distribuie acest articol!