Bucurestiul, la loc de cinste in topul mondial al blocajelor in trafic
25.02.2017
        
Distribuie acest articol!   

TomTom, cunoscutul producator de sisteme de navigatie auto, a publicat recent o noua editie a topului celor mai aglomerate orase din lume. Denumit  TomTom Traffic Index, acest top a ajuns anul acesta la cea de-a sasea editie si este deja unul dintre cele mai cunoscute clasamente ale marilor orase-abuteiaj din lume.

Clasamentul este intocmit prin compararea timpului mediu de parcurgere a unui traseu, la ore cu trafic fluid, cu cel de la ore de varf. Astfel, timpul suplimentar petrecut in blocaje din trafic, reprezentat in procente, indica gradul de congestionare a traficului rutier in respectivul oras.

Clasamentul este intocmit atat la nivel mondial, cat si european. Au fost luate in calcul 390 de orase, din 50 de tari.

Primul loc este ocupat de Mexico (Mexic), cu o medie de 66% timp suplimentar petrecut in masina la orele de varf. Podiumul mondial este completat de Bangkok (Thailanda), cu 61%, Jakarta (Indonezia), cu 58%. De remarcat ca 6 din primele 10 orase din top sunt din Asia.

Din pacate, primul loc in clasamentul european si locul 5 la nivel mondial revine capitalei Romaniei. Problemele grave din circulatia rutiera a Bucurestiului se traduc prin 50% timp suplimentar la orele de varf, conform calculelor companiei olandeze TomTom. Mai mult, se dovedeste astfel ca orasul de pe malurile Dambovitei are probleme mai grave in trafic chiar si decat primele doua metropole din Federatia Rusa, Moscova si Sankt-Petersburg, recunoscute drept "jungle rutiere”. Acestea completeaza podiumul european, cu 44%, respectiv 41%.

Foto: TrafficGuide.ro

Distribuie acest articol!