Designerul sef de la Skoda a plecat la BMW!
09.02.2017
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group a anuntat noua echipa de design sub conducerea designerului-sef Adrian van Hooydonk, formata din Jozef Kaban, care va fi responsabil pentru designul marcii BMW, si Domagoj Dukec, care va conduce echipa de design pentru automobile BMW i si BMW M.

Jozef Kaban (foto, 44 de ani), originar din Slovacia, s-a alaturat echipei de design BMW Group dupa ce a detinut diferite pozitii in cadrul Volkswagen Group. Cunoscut ca autorul designului exterior de la Bugatti Veyron, Kaban a fost si sef al designului exterior al marcii Audi, iar ultima sa pozitie in Grupul Volkswagen a fost de designer sef la Skoda.

Domagoj Dukec (41 de ani), originar din Croatia, face parte din BMW Group din 2010, unde responsabilitatile lui au inclus designul exterior al modelelor marcii BMW si, recent, designul BMW i.

Jozef Kaban il inlocuieste pe Karim Habib, care a fost responsabil pentru designul marcii BMW, zvonurile din ultima vreme, privind plecarea acestuia din urma, fiind astfel confirmate. In comunicatul de presa BMW, plecarea lui Habib este motivata laconic, drept o decizie personala.

Distribuie acest articol!