GM ar putea vinde Opel francezilor de la PSA
15.02.2017
        
Distribuie acest articol!   

Grupul PSA (Peugeot Citroen) se afla in negocieri cu General Motors (GM), privind o posibila preluare a marcii Opel/Vauxhall.

Opel, care este divizie europeana a gigantului General Motors, a fost la un pas de vanzare sau chiar inchidere in 2009, cand GM a intrat in procedura de faliment in SUA. La randul sau, PSA a avut mari probleme financiare si a fost salvata in 2014, prin interventia statului francez si a investitorului chinez Dongfeng.

Posibila tranzactionare a diviziei Opel a fost confirmata de catre ambele parti implicate in negocieri, printr-un comunicat de presa pe care il redam integral mai jos.

Incepand cu anul 2012, Grupul PSA si General Motors au implementat activitati comune pana in prezent, acestea concretizandu-se sub forma a trei proiecte in Europa, care au generat sinergii puternice pentru cele doua grupuri. In aceste conditii, General Motors si Grupul PSA examineaza in mod constant noi posibilitati de dezvoltare precum si alte moduri de cooperare. Grupul PSA confirma faptul ca, impreuna cu General Motors, analizeaza numeroase demersuri strategice care urmaresc cresterea profitabilitatii si a eficientei operationale, inclusiv o posibila achizitie a marcii Opel/Vauxhall. Totusi, nu exista nicio certitudine ca se va ajunge la un acord.

Distribuie acest articol!