Masina Anului 2017 va fi anuntata in curand, la Geneva
20.02.2017
        
Distribuie acest articol!   

Castigatoarea trofeului european Masina Anului 2017 (Car of the Year 2017) va fi anuntata luni, 6 martie, in cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Foarte apreciat de industria de profil, dar si de publicul larg, trofeul a fost initiat in 1964, fiind in prezent cel mai vechi si cel mai valoros de acest gen, decernat in Europa.

In acest moment, in cursa au mai ramas 7 finaliste, dintr-un total de 29 de modele candidate selectionate initial. Finalistele sunt, in ordine alfabetica, Alfa Romeo Giulia, Citroen C3, Mercedes Clasa E, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR si Volvo S90/V90.

Juriul este format din 58 de jurnalisti auto reputati, din 22 de tari europene. Alegerea castigatoarea se va face prin acordare de puncte. Scrutinul final este programat chiar in cadrul complexului Palexpo de la Geneva, intr-un mod cat se poate de transparent, jurizarea urmand sa fie transmisa in direct pe internet. Anul trecut, trofeul a revenit modelului Opel/Vauxhall Astra.

Distribuie acest articol!