F1, Australia 2017: Vettel a deschis balul
26.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Formula 1 a intrat intr-o noua era, schimbarile regulamentului tehnic pentru acest sezon aducand pe pista masini mai spectaculoase, mai rapide. Cursa inaugurala s-a disputat la Melbourne si, dupa cum au decurs calificarile, se parea ca Hamilton nu va avea nicio problema in a se impune. In cursa, insa, lucrurile au stat un pic altfel, iar acum fanii Marelui Circ se intreaba, pe buna dreptate, daca Ferrari are, in sfarsit, forta necesara pentru a pune punct suprematiei Mercedes.

Britanicul de la Mercedes a fost secondat pe prima linie a grilei de start de catre Vettel, care avea nevoie de foarte putin pentru a trece in fata rivalului. Iar ocazia I s-a ivit pe la mijlocul cursei, la un schimb de pneuri, cand Vettel, foarte inspirat, a ramas pe pista cateva tururi in plus fata de Hamilton. La iesirea de la boxe, ajutat si de faptul ca Hamilton a fost nevoit sa stea in spatele lui Verstappen, Vettel se afla in postura de lider.

A fost suficient pentru ca germanul de la Ferrari sa isi vada obiectivul indeplinit si sa isi treaca in cont cea de a 43-a victorie in Formula 1. Vettel a terminat cursa cu un avans de 10 secunde fata de Hamilton si este primul lider al pilotilor, in noul sezon. Pentru Ferrari, aceasta este prima vitorie dupa un an si jumatate de seceta, precedenta reusita a Scuderiei fiind cea de la Singapore, din 2015.

Podiumul din Australia a fost completat de pilotii Mercedes – Lewis Hamilton pe 2 si  Valtteri Bottas pe 3.

Foto: Pirelli

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!