F1, China 2017: Hamilton s-a impus intr-o maniera categorica
09.04.2017
        
Distribuie acest articol!   

Plecat din pole-position, Lewis Hamilton a castigat de o maniera categorica a doua cursa a sezonului, luandu-si revansa dupa infrangerea in fata lui Vettel, din cursa inagurala. Britanicul a fost urmat de germanul de la Ferrari si de pilotii RedBull, Max Verstappen si Daniel Ricciardo. De remarcat performanta lui Verstappen, care a reusit sa prinda podiumul intr-o cursa in care a plecat de pe pozitia a 17-a.

Cursa de la Shanghai a inceput pe un asfalt ud si a fost influentata de aparitia initiala a safety-car-ului virtual urmata de aparitia safety-car-ului real in primele tururi ale cursei. Dupa un start pe ud, vremea a ramas uscata, cu cel mai rapid tur cu peste patru secunde mai bun decat anul trecut. Aceasta a fost o imbunatatire si mai mare in privinta timpilor pe tur comparativ cu 2016, fata de ce s-a vazut in Australia, in ciuda conditiilor dificile.

Hamilton a obtinut al 54-lea succes din cariera, al cincilea la Shanghai si primul din acest sezon. El se afla in fruntea clasamentului pilotilor, la egalitate de puncte, 43, cu Sebastian Vettel. La constructori, Mercedes este lider, cu 66 de puncte, cu unul mai mult decat Ferrari.

Urmatoarea cursa se disputa pe 16 aprilie, in Bahrain.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!