Unde se vor produce viitoarele SUV-uri Audi Q8 si Q4
15.04.2017
        
Distribuie acest articol!   

Audi a anuntat locurile si anii de start pentru productia a doua noi modele SUV, Q8 si Q4. Primul, prefigurat deja de conceptele prezentate la saloanele de la Detroit si Geneva, va fi varful de gama Audi la categoria SUV, in timp ce Q4, despre care s-au zvonit multe in ultima perioada, a fost confirmat oficial cu putin timp in urma.

Audi Q8 se va asambla la uzina pe care Grupul Volkswagen o are in Bratislava, capitala Slovaciei. Q8 se va produce aici alaturi de Q7, incepand din 2018.

Viitorul Q4 va fi un model cu alura sportiva, o combinatie intre SUV si coupe, anticipat de conceptul  TT Offroad (foto), prezentat in 2014. Un prototip mai apropiat de versiunea de serie este asteptat sa fie prezentat la unul dintre viitoarele saloane auto majore. Productia de serie pentru Q4 va fi realizata in Ungaria, la Gyor, incepand din 2019.

Fabrica Audi de la Gyor va asambla, de asemenea, modelul Q3, dar incepand din 2018. Acesta se produce in prezent in Spania, la uzina SEAT de la Martorell, de langa Barcelona.

Distribuie acest articol!