Premiera Volkswagen la cea mai mare intalnire GTI
31.05.2017
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul traditionalei intalniri GTI de la Lacul Worthersee, din Austria, anul acesta Volkswagen s-a prezentat cu mai multe surprize auto. De exemplu, premiera mondiala a prototipului up! GTI de 85 kW / 115 PS este aproape gata pentru productie! GTI – o masina care aduce omagiu originalului GTI 110 PS din 1976. O alta premiera mondiala la Worthersee: Golf GTE Performance Concept. In loc de 150 kW / 204 PS, sistemul de propulsie hibrid al acestei masini concept dezvolta o putere de 200 kW / 272 PS. Cuplul sistemului creste de la 350 la 450 Nm.

Noul up! GTI – similar ca dimensiuni interioare si exterioare cu originalul GTI – acest model va extinde gama de produse Volkswagen de la inceputul anului 2018, continuand doctrina masinii sport usoare, necomplicate cu format compact. Este propulsata de un motor cu turboinjector (TSI) care furnizeaza un cuplu de 200 Nm. La o analiza comparativa, caracteristicile de performanta sunt asemanatoare cu cele ale Golf GTI I catapultat in era moderna. Greutate: 997 kg. Viteza maxima: 197 km/h. 0-100 km/h: 8,8 secunde. Culori: din nou clasice si tipice pentru GTI – culorile unice de rosu tornada si alb pur, plus culorile metalice de argintiu inchis, negru perlat si – ca nuanta noua a GTI – costa azul (albastru). Acest model foarte puternic poate fi identificat prin insemnele tipice GTI. In fata, de exemplu, banda laterala rosie in grila radiatorului cu model de fagure de miere. Incorporat mai sus: logo-ul GTI. Pe laturi sunt prezente dungile laterale duble peste fantele laterale late.

In ceea ce priveste detaliile conceptului de performanta Golf GTE, un lucru este clar: GTE3 a sustinut intotdeauna durabilitatea si manevrabilitatea dinamica. Acest lucru se reflecta si el in noua masina concept de la Worthersee. In timp ce clasicul GTI si semi-electricul GTE sunt bazate pe un concept similar, sistemele de propulsie difera, iar pe GTE toate insemnele rosii GTI sunt albastre. Cu noul prototip al conceptului de performanta Golf GTE, Volkswagen prezinta acum o idee despre cum Golf GTE, care poate ajunge la viteze de 50 km/h in modul electric, poate fi imbunatatit in continuare.

Distribuie acest articol!