Rover-ul Audi lunar quattro isi face aparitia in Alien: Convenant
02.05.2017
        
Distribuie acest articol!   

Rover-ul Audi lunar quattro isi sarbatoreste debutul in blockbuster-ul sci-fi al lui Ridley Scott, Alien: Convenant, care urmeaza a fi lansat in mai. Expertii Audi au dezvoltat Audi lunar quattro in colaborare cu Part-Time Scientists, un start-up. Acesta va porni in curand intr-o misiune reala in spatiu.

Directorul Ridley Scott a integrat Audi lunar quattro in Alien: Convenant, un nou capitol din seria Alien. Echipajul navei de colonizare Covenant, aflata in orbita unei planete din celalalt capat al galaxiei, descopera ceea ce pare a fi initial un paradis, dar se dovedeste a fi de fapt o lume intunecoasa si periculoasa. Aflati sub o amenintare terifianta, acestia incearca sa gaseasca o modalitate de scapare. In film, Audi lunar quattro face parte din misiunea Covenant si este trimis pentru a-l ajuta pe Faris (Amy Seimetz) sa navigheze pe noua planeta si sa analizeze suprafata dificila a terenului.

Aparitia rover-ului Audi lunar quattro se datoreaza parteneriatului dintre Audi si Twentieth Century Fox. „Franciza Alien este cel mai bun mod prin care putem atrage atentia asupra rover-ului selenar dezvoltat de Audi si de a expune intr-un mediu vizionar tehnologiile inteligente folosite de Audi”, explica Giovanni Perosino, vicepresedintele Audi pe Internal Marketing Comunication.

„Parteneriatul incheiat pentru Alien: Convenant este o oportunitate de a face cunoscute inovatiile pe care Audi le aduce in explorarea spatiului”, declara Zachary Eller, Senior vicepresedinte Marketing Partnerships la Twentieth Century Fox. „Ne bucuram sa continuam relatia de lunga durata pe care o avem cu Audi, datorita careia producatorii au putut integra tehnologie autentica, de ultima generatie, in lumile futuriste din filmele lor”.

Pe unul dintre cele mai mari platouri de filmare ale peliculei, a mai fost filmat si un scurt-metraj realizat prin colaborarea Twentieth Century Fox, 3AM si Audi. In timp ce patruleaza pe Terraforming Bay, Audi lunar quattro descopera o forma de viata neidentificata si porneste sa investigheze.

Audi lunar quattro se pregateste pentru o misiune reala pe Luna. Inca din 2015, producatorul de automobile premium de la Ingolstadt a lucrat la constructia rover-ului alaturi de echipa condusa de Robert Böhme, fondator si CEO al start-upului Part-Time Scientists. Expertii Audi si-au adus aportul prin experienta dobandita in domeniul all-wheel drive (tehnologia quattro), al constructiei structurilor usoare, cu experienta dobandita prin dezvoltarea vehiculelor cu motoare electrice si plug-in (e-tron) si in cea din design optimizat.

Prin selectarea celor mai performante materiale, dezvoltatorii au reusit sa reduca dimensiunea robotului explorator la doar 30 de kilograme. Partile Audi lunar quattro sunt fabricate in proportie de 85% din aluminiu si au fost produse prin imprimare 3D la sediul Audi de la Ingolstadt. Un panou solar pivotant suplimenteaza rover-ul cu energie. Mai mult, acesta este dotat cu tehnologia inteligenta quattro si motor eficient e-tron. Proiectul Mission to the Moon se apropie de etapa finala: intr-un viitor foarte apropiat, ne putem astepta sa vedem avansatul rover Audi lunar quattro pornind catre Luna.

Distribuie acest articol!