WRC, Portugalia 2017: Ogier, la al doilea succes stagional
22.05.2017
           
Distribuie acest articol!   

Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) a castigat Raliul Portugaliei, podiumul fiind completat de Thierry Neuville si Dani Sordo (ambii pe Hyundai i20 Coupe WRC). Este a doua victorie a francezului din acest sezon, dupa cea de la Monte Carlo, din debutul campionatului.

Cvadruplul campion mondial si-a marit astfel avansul in clasamentul pilotilor, la capatul unui raliu care a avut nu mai putin de sapte lideri, dar a si cauzat foarte multe probleme pentru cei din frunte. Prima zi s-a incheiat cu Ott Tanak pe primul loc, insa Ogier a recuperat a doua zi, in timp ce Tanak si-a avariat suspensia. Duminica, francezul si-a conservat pozitia si s-a impus, in cele din urma, in fata lui Neuville si Sordo.

Lider in clasamentul provizoriu al pilotilor este Sebastien Ogier, cu un avans de 22 de puncte in fata lui Thierry Neuville si de 40 fata de Jari-Matti Latvala. La constructori conduce M-Sport World Rally Team (199 puncte), urmat de Hyundai Motorsport (173 puncte) si Toyota Gazoo Racing WRT (113 puncte).

Raliul Sardiniei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), se va desfasura in perioada 8-11 iunie.

Distribuie acest articol!