F1, Azerbaidjan: Ricciardo a intrerupt seria victoriilor Mercedes si Ferrari
25.06.2017
        
Distribuie acest articol!   

Evolutiile bune din antrenamentele libere, ale pilotilor Red Bull, au fost confirmate in cursa, Daniel Ricciardo reusind sa castige Marele Premiu al Azerbaidjanului, a opta etapa a Campionatului Mondial de Formula 1. Pe locul secund s-a clasat Valtteri Bottas (Mercedes), care a reusit sa treaca de canadianul Lance Stroll (Williams) chiar pe finalul cursei.

Plecat de pe pozitia a zecea, australianul de la Red Bull a profitat de incidentele produse de-a lungul cursei, una oricum ciudata ca desfasurare (Safety Car de trei ori si chiar si o intrerupere cu steag rosu), reusind sa gaseasca calea spre victorie, prima de anul acesta a unei alte echipe decat Mercedes si Ferrari.

Este remarcabila si performanta lui Stroll, in varsta de 18 ani, care este debutant in F1, acesta fiind primul sau podium din cariera. Mai mult, Stroll este cel mai tanar debutant din istoria Marelui Circ care reuseste sa urce pe podium.

Cei doi mari favoriti la titlu, germanul Sebastian Vettel (Ferrari) si britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) au terminat doar pe locurile 4, respectiv 5. Cursa a fost marcata si de tachinarile celor doi. Astfel, o franare mai puternica a lui Hamilton, pe perioada de Safety Car, l-a prins pe picior gresit pe Vettel, care l-a lovit din spate, germanul reprosandu-i imediat acest incident, nu doar prin gesturi, ci si emotional, printr-o manevra care s-a soldat cu un al doilea contact. Din fericire, fara urmari pentru masini, insa cu o penalizare de zece secunde pentru pilotul Ferrari!

Clasament piloti: 1. Sebastian Vettel 153 p., 2. Lewis Hamilton 139 p., 3. Valtteri Bottas 111 p. Clasament constructori: 1. Mercedes 250 p., 2. Ferrari 226 p., 3. Red Bull 137 p.

Urmatoarea etapa va avea loc pe 9 iulie, la Spielberg, in Austria.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!