Audi si BMW se implica puternic in Formula E
19.07.2017
        
Distribuie acest articol!   

Doi dintre cei mai importanti constructori europeni isi vor concentra eforturile, pe viitor, in relativ tanarul campionat de monoposturi electrice Formula E. Astfel, Audi va avea propria echipa in Formula E, in timp ce BMW va avea statut de motorist oficial pentru echipa Andretti.

Audi a preluat controlul echipei Abt Schaeffler, pe care a sustinut-o si pana acum, financiar si tehnic. Denumirea oficiala a echipei se va schimba din ABT Schaeffler Audi Sport in Audi Sport ABT Schaeffler. De asemenea, echipa va creste in anvergura.

In privinta BMW, constructorul bavarez nu va avea propria echipa, insa va furniza propulsoarele electrice echipei Andretti, incepand din sezonul 2018/2019. Pana atunci, BMW va furniza asistenta tehnica. Cei de la BMW vad in aceasta implicare un excelent laborator de dezvoltare a solutiilor tehnice pentru propulsia electrica, sub genericul proiectului BMW i Motorsport.

Interesul constructorilor pentru Formula E este tot mai mare, la fel ca si cel am marilor orase, avand in vedere ca acest campionat isi disputa etapele pe circuite stradale. Orase ca Londra, Paris, Beijing, Hong Kong sau Berlin au deja propriul ePrix, iar de curand li s-a alaturat New York. Urmeaza pe lista gazdelor Montreal si Roma.

Distribuie acest articol!