F1, Marea Britanie 2017: Hamilton - stralucitor!
16.07.2017
        
Distribuie acest articol!   

Plecat din pole position, Lewis Hamilton a stralucit in cursa de pe propriul teren, reusind sa egaleze recordul de cinci victorii in Marele Premiu al Marii Britanii, detinut de Jim Clark si Alain Prost. Mai mult chiar, britanicul de la Mercedes a reusit a patra victorie consecutiva in cursa din tara sa natala.

A fost o cursa excelenta pentru Mercedes, chiar daca al doilea pilot, Valtteri Bottas, a fost retrogradat pe locul 9 la start. Finlandezul avea sa termine al doilea, reusind o nesperata dubla pentru Mercedes si ajutandu-si astfel coechipierul in lupta pentru titlul suprem al pilotilor, duel in care Hamilton il are ca principal rival pe Vettel.

Ghinionistii zilei au fost cei de la Ferrari, chiar pe final de cursa –  Kimi Raikkonen si apoi Sebastian Vettel au cazut prada unor pene de cauciuc, facute pe aceeasi roata, stanga fata. Kimi a terminat in extremis pe locul 3, insa Sebastian a fost retrogradat pana pe 7 si astfel a pierdut aproape tot avansul pe care il detinea in clasamentul pilotilor. Asa se face ca Hamilton este acum la doua un punct in spatele liderului Vettel!

Urmatoarea cursa este programata in Ungaria, pe Hungaroring, pe 30 iulie.

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!