Update pentru Aston Martin Valkyrie
19.07.2017
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin a prezentat recent o evolutie a hypercar-ului Valkyrie, care se vrea o varianta imbunatatita a versiunii initiale, prezentata in vara anului trecut. Un important update aerodinamic il constituie noile deschideri in caroserie, intre cockpit si pasajele puntii anterioare. Conform lui Adrian Newey, celebrul designer de la Red Bull Racing, aceasta noutate “furnizeaza avantaje considerabile in forta de apasare din fata”, datorita modului in care a fost incorporata in designul masinii.

Pe langa o caroserie noua, Valkyrie are si un interior minimalist, care a fost conceput pentru a avea suficient spatiu repartizat pentru doi pasageri. Astfel, scaunele sunt montate direct pe planseu, iar ocupantii lor adopta o pozitie inclinata a picioarelor, care aminteste de momoposturile de Formula 1 si Le Mans.

Designul inspirat din lumea curselor se observa si la volanul detasabil, care contine toate comenzile automobilului. Tot pe volan se regaseste si un display OLED, care ofera soferului toate informatiile necesare.

De asemenea, bordul are doua ecrane, montate aproape de baza montantilor A, care afiseaza imagini live furnizate de cele doua camere video amplasate in spate, mai exact in aripile masinii.

Producatorul a refuzat sa divulge specificatii tehnice, dar cele mai recente zvonuri sugereaza ca masina va avea un motor V12 de 6.5 litri cu aspiratie naturala si un motor electric, care vor produce o putere combinata de aproximativ 1130 CP (842 kW). Se presupune, de asemenea, ca Valkyrie va cantari aproximativ 1.030 kg.

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!