WRC, Raliul Poloniei 2017: dubla Hyundai
03.07.2017
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au castigat Raliul Poloniei si au obtinut cea de-a treia victorie din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Hayden Paddon a terminat pe locul secund, contribuind la prima dubla a echipei, dupa cea din Raliul Germaniei, in 2014. Podiumul din Polonia a fost completat de  echipajul S. Ogier – J. Ingrassia (Ford Fiesta WRC).

Dani Sordo s-a clasat pe locul 4 ceea ce inseamna cel mai bun rezultat combinat al echipei Hyundai Motorsport din WRC. Victoria lui Neuville este a sasea pentru Hyundai Motorsport din 2014, iar dubla din Polonia este a saptea pentru echipa.

In plus, echipajele Hyundai Motorsport au castigat 12 din cele 22 de speciale disputate, acesta fiind cel mai mare numar de probe speciale castigate intr-un singur raliu.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au obtinut cea de-a cincea lor victorie in WRC cu Hyundai Motorsport, succesul din Polonia fiind al treilea din 2017 si a sasea clasare consecutiva pe podium. Cu punctele de aici, Neuville a redus diferenta fata de Sebastien Ogier, in clasamentul pilotilor, la doar 11 puncte.

Urmatoarea etapa din calendar este programata pe specialele de macadam din Finlanda. Etapa a 9-a din 2017 se va desfasura in perioada 27-30 iulie.

Distribuie acest articol!