Constructorii germani incearca salvarea tehnologiei diesel
07.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Marii consstructori din industria germana au cazut de acord cu guvernul din aceasta tara pentru o serie de masuri, inclusiv o actualizare voluntara a modelelor diesel Euro 5 si partial Euro 6, in incercarea de a salva tehnologia diesel si de a evita interdictia propulsiei diesel in orase.

Acordul a fost atins in cadrul Forumului National Diesel, iar BMW a anuntat, de asemenea, stimulente de pana la 2.000 de euro pentru proprietarii de automobile diesel Euro 4 care isi schimba vechiul automobil cu unul care are emisii de CO2 de pana la 130 g/km (NEDC).

„Industria auto este constienta de faptul ca a pierdut multa incredere”, a declarat consiliul asociatiei germane de profil, VDA, intr-o declaratie oficiala. „Trebuie si vom lucra pentru a ne recastiga aceasta incredere. Aceasta este o preocupare principala a industriei – in interesul propriu, in interesul clientilor si angajatilor nostri, precum si in interesul tarii noastre”.

Rechemarea va fi efectuata de BMW, Daimler, Opel si Volkswagen si va include aproximativ 2,5 milioane de modele diesel Euro 5 si Euro 6. Companiile vor „moderniza” respectivele automobile printr-o actualizare de software care va reduce emisiile de oxid de azot cu 25-30%. Volkswagen a reabilitat deja alte 2,5 milioane de autovehicule diesel, in urma scandalului Dieselgate.

VDA afirma ca actualizarea este posibila datorita progreselor tehnice inregistrate in ultimii ani. Actualizarea va fi gratuita pentru proprietari si nu va afecta performantele motorului, consumul de carburant sau intervalele de service.

Distribuie acest articol!