Musk declara ca Tesla Model 3 poate functiona 1,6 milioane km fara revizii
04.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, este atat de increzator in privinta noul lansatului Model 3, incat se declara convins ca proprietarii rareori vor trebui sa-l duca la service.

Cu ocazia livrarii primelor exemplare Model 3 in Fremont, California, Musk a declarat, potrivit Car Advice, ca “motoarele de generatie urmatoare, folosite pe Model 3, sunt proiectate sa functioneze 1.600.000 kilometri intre revizii”.

Evident, consumabilele utilizate de vehiculul electric vor trebui sa fie intretinute cu mai mare regularitate, inclusiv franele si anvelopele. Cu toate acestea, Musk este foarte optimist in ceea ce priveste longevitatea motorului electric, transmisiei si bateriilor.

In SUA, Model 3 vine cu o garantie generala de 4 ani si de 8 ani pentru baterii. In ciuda faptului ca Musk pare sa creada ca vehiculul electric va necesita putina intretinere in viitor, tot el a anuntat ca Tesla se lanseaza intr-o expansiune globala pe partea de service si doreste in cele din urma sa ofere posibilitatea ca vehiculele sa fie intretinute la domiciliul proprietarului.

Tesla Model 3 in versiune standard are un pret de plecare de 35.000 de dolari, cu o autonomie estimata la 354 km. Pentru inca 9.000 de dolari, clientii pot opta pentru Model 3 in versiune Long Range, cu autonomie de pana la 498 km.

In plus, Model 3 vine cu tot hardware-ul necesar rulajului autonom – la bord sun instalate nu mai putin de 8 camere video, numerosi senzori si un radar frontal.

Distribuie acest articol!