Trei sezoane de Formula E si trei titluri pentru Renault e.dams
04.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Renault isi continua dominatia in al treilea sezon al campionatului de Formula E. Performanta si energia Renault e.dams au fost recompensate in mod corespunzator cu al treilea titlu castigat de echipa, in cadrul campionatului FIA de Formula E.

In primul sezon, Renault e.dams a castigat titlul la constructori si a repetat performanta in anul urmator. Prin castigarea unui al treilea titlu consecutiv in Montreal, la ultima cursa, echipa isi reconfirma suprematia. In ceea ce priveste participarea lui Sebastien Buemi, acesta a pierdut titlul de pilot in primul an la o diferenta de un punct, insa l-a obtinut anul urmator, in finala de la Londra, dupa o cursa impresionanta.

In acest an, Renault e.dams a reusit inca o data sa castige, cu sase victorii din 12 curse, atingand un nou record si fiind singura echipa care inscrie puncte in fiecare etapa. Gata sa puna in joc titlurile sale, echipa si Sebastien Buemi se impun inca din etapa care deschide campionatul la Hong Kong, reusita urmata si de alte succese la cursele din Marrakech si Buenos Aires. Renault e.dams si pilotul elvetian aduc victoria si in Monaco, unde Buemi porneste din pole position, primul din acest sezon si se impune ca lider necontestat. In saptamana urmatoare, la Paris, Sebastian aduce prima victorie pe terenul celor de la Renault e.dams. El listeaza o alta reusita in palmaresul sau in a doua cursa de la Berlin, a sasea din opt etape. In acelasi timp, Nico Prost permite in mod constant echipei sa se apropie de titlu prin castigarea unor puncte valoroase la fiecare etapa, devenind singurul pilot care a realizat acest lucru.

Cursa decisiva pentru titlul la piloti a fost foarte stransa, in finala de la Montreal. Doar 18 puncte il separau pe Sebastien Buemi de rivalului sau, Lucas Di Grassi, inainte de ultima cursa. Echipa a trait un moment foarte greu sambata, cu accidentul lui Sebastian in sesiunea de antrenamente si descalificarea lui ulterioara, iar ghinionul s-a repetat duminica, cu o cursa dificila pentru ambii piloti.

Renault, pionier si lider al vehiculului electric european, s-a angajat in mod oficial in 2013 ca partener tehnic in noul campionat de monoposturi 100% electrice, Formula E. Implicarea Renault merge mai departe, devenind sponsor principal al echipei e.dams, co-detinuta de Alain Prost si Jean-Paul Driot, inainte de inceperea primului sezon care se deschide la Beijing, in septembrie 2014. Cu acest parteneriat, Renault este pe deplin angajat intr-o disciplina complet inedita si mai ales inovatoare, cu dorinta de a valoriza expertiza sa dubla, atat pentru motoare de curse, cat si pentru vehiculele electrice.

Formula E este un campionat inovator si datorita colaborarii cu fanii competitiei care se pot implica votand pilotul preferat si oferindu-i un plus de energie. Investind in orasele cele mai captivante si dinamice, Formula E aduna constructori de prim rang si demonstreaza ca este o competitie serioasa si foarte respectata in lumea motorsportului. Sosirea anuntata a altor producatori, cum ar fi Porsche sau Mercedes, pentru sezoanele 5 si 6, confirma valoarea acestui domeniu in viitor.

Renault e.dams au obtinut un total de 268 de puncte pentru a castiga al treilea titlu. Sebastian aduna un total de 157 de puncte si sase victorii, iar Nico 92 de puncte.

Distribuie acest articol!