Cat de importanta este purtarea centurilor de siguranta pe locurile din spate
18.09.2017
        
Distribuie acest articol!   

Potrivit autoritatii americane responsabile cu securitatea autostrazilor, IIHS, 4 din 5 persoane nu poarta centura de siguranta pe bancheta din spate in timpul calatoriilor scurte.

„Pentru majoritatea adultilor, este tot atat de sigur sa calatoresti pe scaunul din spate ca si pe scaunul din fata, dar nu si daca nu ai centura pusa”, indiferent de autovehiculul cu care calatoresti, spune Jessica Jermakian, cercetator in cadrul IIHS.

IIHS a facut un studiu, anul trecut, printre adultii cu varsta de minimum 18 ani si a constatat ca din cei 1.172 de respondenti, doar 72% au declarat ca folosesc centura pe bancheta din spate, spre deosebire de cei 91% care o folosesc doar atunci cand sunt asezati in fata.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu ia in considerare este faptul ca, daca pasagerul din spate nu are centura pusa, poate rani sau chiar ucide soferul in timpul unui accident, asa cum se poate vedea si in inregistrarea video de mai jos.

„Oamenii care nu folosesc centurile de siguranta ar putea crede ca neglijenta lor nu va rani pe nimeni altcineva. Nu este asa”, a adaugat Jermakian. „Pe bancheta din spate o centura este mijlocul principal de protectie intr-un accident frontal. Fara aceasta, pasagerii se pot lovi de suprafete dure sau de alte persoane la viteza maxima, ranindu-i grav pe ceilalti sau chiar pe ei insisi”.

Distribuie acest articol!