Grupul Volkswagen va lansa 80 de modele electrice pana in 2025
21.09.2017
        
Distribuie acest articol!   

Presedintele Volkswagen Group, Matthias Mueller, a folosit evenimentul de prezentare a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a anunta ca gigantul german va lansa peste 80 de modele electrice pana in 2025.

Mueller a evitat sa intre in detalii, dar a confirmat ca planul Roadmap E presupune lansarea a aproximativ 50 de modele cu baterii electrice si aproape 30 de hibrizi plug-in. Va fi o schimbare majora pentru Volkswagen, iar cei din conducerea concernului cred ca aproximativ unul din patru vehicule ar putea fi in exclusivitate electric, pana in 2025. Daca acest proiect va avea succes, Volkswagen va vinde anual pana la trei milioane de vehicule electrice.

Pana in 2030, Grupul Volkswagen intentioneaza sa isi electrifice intreaga gama de automobile. Dupa cum a explicat compania, fiecare model va avea o varianta electrica si numai acest lucru ar avea ca rezultat aproximativ 300 de modele ecologice in brandurile Grupului Volkswagen.

Schimbarea masiva implica si costuri pe masura, astfel ca Volkswagen aloca 20 de miliarde de euro pentru cercetare, dezvoltare si sustinerea mobilitatii electrice. Aceasta va impune crearea a doua noi platforme pentru vehiculele electrice, modernizarea facilitatilor de productie si construirea unei infrastructuri de incarcare.

Costurile nu se opresc aici, deoarece Volkswagen sustine ca va avea nevoie de o capacitate de baterie de 150 gigawati pe an, pana in 2025, doar pentru propria flota electrica. Aceste necesitati au determinat constructorul german sa avanseze o oferta de achizitii de peste 50 de miliarde de euro.

Distribuie acest articol!