Din culisele celui mai recent record stabilit de Bugatti Chiron
01.10.2017
        
Distribuie acest articol!   

Este imposibil sa nu fi auzit despre noul record mondial stabilit de Bugatti Chiron, pentru un model de productie – de la 0 la 400 km/h si inapoi la 0, in doar 41,96 secunde. Performanta impresionanta a fost realizata recent, avandu-l la volan pe Juan Pablo Montoya, care astfel a reusit sa-si depaseasca si recordul anterior, de 407 km/h.

Un aspect interesant, legat de acest record, il constituie si modul in care a fost realizat filmul de prezentare, care poate fi vazut mai jos. Desigur, dupa ce vizionezi acest film, o intrebare este cat se poate de fireasca: cum a fost filmat bolidul in miscare, in paralel, avand in vedere viteza cu care rula?

Raspunsul este cat se poate de simplu: filmarea s-a realizat cu ajutorul unul alt Chiron, care a jucat rolul de “camera-car”. Pe langa acesta, au mai fost folosite o drona de inalta performanta si un tren rulant montat de-a lungul pistei. Toate acestea au contribuit la realizarea unui film pe cat de scurt, pe atat de spectaculos!

In fine, dar nu in ultimul rand, trebuie apreciata cum se cuvine si abilitatea celui de-al doilea pilot, cel care a trebuit sa ruleze alaturi si (aproape) in acelasi ritm cu Montoya!

Distribuie acest articol!