Modelele Jaguar Land Rover vor adopta un nou nomenclator
06.10.2017
        
Distribuie acest articol!   

Modelul Jaguar F-Type P380 AWD dezvaluie primele detalii referitoare la noul nomenclator al automobilelor produse de Jaguar si Land Rover. Astfel, toate modelele Jaguar Land Rover vor avea noi denumiri, pentru a se putea identifica mai usor tipurile de combustibil si puterea. Modificarile vor fi lansate incepand cu modele lansate in 2018, desi noul Range Rover Velar a adoptat deja noul format.

Noul F-Type a fost reperat in teste avand aplicate placutele cu noua sa denumire, P380 AWD. P inseamna benzina, in timp ce 380 se refera la puterea de iesire, exprimata in CP. In mod similar, noul model de 2.0 litri cu patru cilindri va fi marcat cu P300.

Gama Range Rover Velar porneste cu un model diesel D180, iar versiunea de top P380 utilizeaza acelasi motor V6 de 3.0 litri ca si F-Type.

Odata cu lansarea modelului Jaguar I-Pace, de anul viitor, si a versiunilor hibride plug-in a gamei Range Rover si Range Rover Sport, o alta denumire va fi folosita pentru aceste modele. Prin urmare, este de asteptat ca initialul I-Pace de 395 CP sa fie redenumit E400.

Dupa cum am mai relatat aici, Audi a anuntat, de asemenea, recent, modificari la modul de numire a modelelor sale, insa folosind un nomenclator mai putin clar decat Jaguar Land Rover. Audi a ales o serie de numere care care vor fi adaugate la denumirile existente ale motoarelor, cum ar fi TFSI si TDI. Noul sistem de la Audi va fi aplicat gamei de hibrizi plug-in si noilor vehicule electrice, precum si modelelor alimentate conventional. Toate noile modele Audi vor avea noua nomenclatura, incepand din vara anului 2018.

Distribuie acest articol!