BMW M8 GTE - Pe circuit, inainte de showroom
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

BMW Seria 8 are parte de o lansare pe piata cu adevarat speciala – inainte ca noile modele sa fie disponibile pentru clienti, in cursul anului viitor, BMW M8 GTE isi va face debutul pe circuit in cursele de anduranta. Noul BMW M8 GTE marcheaza si revenirea BMW in celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans, dupa o pauza de 8 ani. Botezul focului M8 GTE este programat pe 28 ianuarie 2018, in cea de-a 56-a editie a Rolex 24 At Daytona, in cadrul campionatului IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Mai multi ingineri BMW Team RLL viziteaza BMW Motorsport din Munchen (Germania) pentru a asista la finalizarea constructiei primului BMW M8 GTE, pe masura ce echipa se pregateste pentru sezonul 2018 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship si cea de-a zecea stagiune a competitiei de anduranta alaturi de The Ultimate Driving Machine. Calatoria la Munchen a fost repetata de mai multe ori de-a lungul ultimului deceniu, atunci cand echipa a asistat personalul BMW Motorsport in prima constructie a modelelor BMW M3 GT, BMW Z4 GTE, BMW M6 GTLM si acum BMW M8 GTE. Masina este planificata sa soseasca la sediul echipei din Hilliard (Ohio) la finalul lunii noiembrie, programul de teste in SUA urmand sa inceapa la scurt timp dupa aceea. Primul test oficial IMSA cu noua masina are loc pe Daytona International Speedway, in perioada 5-6 decembrie 2017.

Condusa de Bobby Rahal, BMW Team RLL a incheiat sezonul 2017 din IWSC cu patru victorii, inclusiv succese consecutive pe Mazda Raceway Laguna Seca si in Petit Le Mans, pentru a incheia programul M6 GTLM intr-o maniera spectaculoasa. Din 2009, echipa a totalizat 17 victorii in categoria GT si un total de 68 de clasari pe podium. „Dupa unul dintre cei mai de succes ani ai nostri alaturi de BMW, sunt foarte multumit ca vom continua sa lucram impreuna si in anii urmatori pentru a obtine mai multe victorii si titluri de campioni pentru BMW. Aceasta a fost un parteneriat fantastic si de lunga durata, care a inceput in 2009. Suntem onorati sa reprezentam BMW pe circuitele din America de Nord. O organizatie RLL imbunatatita pentru 2018 va contribui, fara indoiala, la dezvoltarea si pregatirea noului BMW M8 GTE, care este una dintre cele mai interesante masini noi din 2018”, a declarat Bobby Rahal, directorul echipei americane.

Distribuie acest articol!