F1, Mexic 2017: Hamilton, campion mondial pentru a patra oara!
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Chiar daca nu s-a impus in Mexic, Hamilton a reusit sa se incoroneze aici campion mondial, performanta pe care britanicul de la Mercedes o bifeaza pentru a patra oara.

Sebastian Vettel (Ferrari) a reusit cel mai bun timp in calificarile din Mexico City, doborand recordul de anul trecut cu mai mult de doua secunde si obtinand cel de-al 50-lea pole position din cariera.

In cursa, insa, germanul a cedat pozitia de lider inca de la primele viraje, in fata lui Max Verstappen (Red Bull). Mai mult, o coliziune intre Vettel si Lewis Hamilton (Mercedes) i-a obligat pe ambii sa treaca pe la boxe, pentru schimbarea partii frontale avariate, respectiv a unui pneu spart.

Si astfel, cei doi s-au vazut retrogradati la coada plutonului si nevoiti sa faca, fiecare, propria cursa de recuperare. Vettel a reusit sa urce pana pe 4, in timp ce Hamilton nu a mai apucat decat locul 9. Suficient insa pentru a-si adjudeca matematic cel de-al patrulea titlu suprem, o performanta cu care devine cel mai titrat pilot britanic de Formula 1.

Distribuie acest articol!