F1, SUA 2017: Hamilton, mai aproape de titlu
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Lewis Hamilton (Mercedes) a castigat cursa de la Austin, la capatul unui duel spectaculos cu Sebastian Vettel (Ferrari), succes care il aduce pe britanic mai aproape de titlul suprem. Diferenta dintre cei doi este acum de 66 de puncte. Sosit al doilea, Vettel mai pastreaza, totusi, sanse la titlu, in vreme ce Mercedes si-a adjudecat deja laurii constructorilor.

Sambata, in calificari, Hamilton a fost cel mai rapid, reusind al 11-lea pole-position in actualul sezon. Cu un total de 117 pole-uri, britanicul a trecut pe primul loc in clasamentul all-time, in fata lui Michael Schumacher (116), Ayrton Senna (87) si Alain Prost (86).

Surprinzator, startul in cursa i-a apartinut lui Vettel, care, plecat din prima linie, l-a depasit rapid pe Hamilton si, pret de cateva tururi, s-a instalat in pozitia de lider. A fost insa un simplu foc de paie, pentru ca Hamilton a revenit relativ repede in frunte, pozitie pe care avea sa se mentina pana la final. A fost remarcabila, totusi, evolutia lui Vettel, in conditiile in care germanul a optat pentru o strategie cu doua opriri la boxe, diferita de cea a castigatorului, care a avut un singur pit stop.

Vettel a terminat al doilea, podiumul fiind completat de colegul sau de la Ferrari, Kimi Raikkonen. Acesta din urma fusese depasit de Max Vestappen chiar in ultimele viraje de dinainte de finish, insa olandezul a fost ulterior penalizat cu 5 secunde de catre directia cursei, din cauza manierei neregulamentare in care a efectuat depasirea.

Actualul sezon mai are de disputat inca trei curse, urmatoarea fiind programata peste doar o saptamana, in Mexic.

Distribuie acest articol!